WordPress helpt bij het behalen van online succes

WordPress is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest populaire content management systeem ter wereld. Het is dan ook het ultieme wapen van menig online marketeer. Als je nog niet bekend bent met WordPress, het is open-source software waarmee je snel en effectief websites maakt. Ook, als je helemaal geen verstand van computers hebt!

WordPress is op verschillende manieren te installeren op een hosting pakket. In veel gevallen bieden hosting providers toegang tot gebruiksvriendelijke installatie software, waardoor de installatie binnen een paar klikken geregeld is. In dit artikel gaan we verder in op het gemak dat een WordPress website biedt voor de hedendaagse online marketeer.

Waarom is WordPress ook al weer zo populair?

In tegenstelling tot veel andere content management systemen is WordPress krachtig, maar toch gebruiksvriendelijk. Je ziet vaak dat meer technische mogelijkheden ten koste gaat van gemak. Het mooiste aan WordPress is dat het zo ontworpen is dat de uitstraling op van de website op ieder gewenst moment gemakkelijk gewijzigd kan worden.

Toe aan een nieuwe uitstraling van de website? Geen probleem. Je kunt kiezen uit duizenden gratis WordPress thema’s die er ook nog eens professioneel uitzien. Installeren en klaar! Zonder ook maar een regeltje code te zien. WordPress maakt het leven van online marketeers dus een stuk gemakkelijker. Want je hebt letterlijk niemand anders meer nodig voor het maken van een website, waar vroeger in 100% van de gevallen nog een ervaren web developer voor nodig was.

WordPress plugins zijn de sleutel tot succes

WordPress is te zien als een krachtige motor, waar nog veel aan gesleuteld kan worden om de prestaties te verhogen. Dat doe je middels het installeren van nieuwe WordPress plugins. Een WordPress plugin is een kleine applicatie, of een combinatie van meerdere programma’s. Dergelijke applicaties verbeteren veelal de functionaliteit van jouw blog of website.

Wist je dat er honderden WordPress plugins zijn die in de speciale behoeften van de huidige online marketeer voorzien. Denk bijvoorbeeld aan Yoast waarmee je eenvoudig meta titles en descriptions aanpast of Slider Revolution voor prachtige afbeeldingen sliders voor op de homepage. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een plugin voor. Neem gauw eens een kijkje in de plugin directory van WordPress . Wie weet zit er wel iets tussen wat je leven als online marketeer een stuk makkelijker maakt!